SERVICII

   Verificarea documentatiei tehnice (proiectul tehnic, detaliile de executie, cartea tehnica a constructiei) si corelarea acesteia cu ceea ce se gaseste in realitate pe teren  este primul pas in procesul de inspectie tehnica imobiliara.

Cartea tehnica a constructiei  reprezinta garantia faptului ca proiectul tehnic a fost implementat corect si cladirea respecta standardele de calitate prevazute de legislatia in vigoare.  Este necesara o studiere in detaliu privind calitatea intocmirii cartii tehnice si corelarea cu ceea ce s-a construit in realitate.

Serviciul presupune verificarea repartitiei etrierilor in stalpi si grinzi si corelarea cu proiectul tehnic, D.D.E. -urile (detaliile de executie).  Se pot pune in evidenta zonele cu vicii de vibrare a betonului in elemetele constructive. Corelarea de la fata locului cu documentatia tehnica are rol hotarator in decizia de a cumpara sau nu  imobilul, fiind cel mai solicitat serviciu. In cadrul acestui serviciu se poate realiza, optional,  verificarea marcii betonului pus in opera cu ajutorul sclerometrului. Aceasta verificare se poate face in cazul in care este posibil accesul direct la elemetele de beton (fundatie, stalpi, grinzi, diafragme) ce urmeaza a fi investigate, cum ar fi cazul constructiilor la rosu,  constructiilor finisate doar la exterior, la grinzile (vizibile) din poduri etc.

Acest serviciu se realizeaza in colaborare cu laboratoarele de incercari cu care colaboram.

Scanare termografica

Executam termoscanari cu ajutorul camerei temografice, cu personal calificat, cu atestat recunoscut la nivel european. Emitem raport de specialitate. Suntem specializati in domeniul:
– constructiilor (evidentiere defecte de anvelopare cladiri, identificare punti termice etc);
– instalatiilor electrice (evidentierea contactelor imperfecte si a eventualelor defecte in panourile electrice si pe reteaua de distributie interioara si exterioara);
– instalatiilor de incalzire ( deteminare randament corpuri incalzire, detectie zone colmatate in instalatiile de incalzire, detectie scurgeri ale tevilor prin pereti si pardoseala etc);
– alimentari cu apa (detectie conducte sparte, colmatate, inclusiv in zone inaccesibile);
– termografierea utilajelor si echipamentelor  in vederea determinarii viciilor de functionare.

Umiditate structuri

Umiditatea poate avea mai multe surse:

  • Datorata surselor meteorice;
  • Datorata actiunii prin capilaritate – care indica de obicei vicii de hidroizolare a fundatiilor;
  • Datorata avariilor instalatiilor de distribuire a apei, de incalzire, de scurgere a apelor uzate;
  • Datorata condensului excesiv pe suprafata peretilor (punti termice, ventilare necorespunzatoare, sistem de incalzire subdimensionat).Detectia umiditatii se face prin metoda combinata: prin determinare directa cu umidometrul de contact si cu ajutorul camerei de termoviziune. 

Prima etapa este verificarea structurii cu ajutorul camerei de termoviziune FLIR E60, iar apoi, dupa depistarea zonelor cu probleme se trece la masurarea directa cu umidometrul de contact.

Umidometrul FLIR MR160 – imaging moisture meter,  poate determina umiditatea:

  • prin contact direct;
  • prin modul “pin” – in cazuri cum ar fi structurile de lemn;
  • prin modul IR – in zonele greu accesibile.

Expertize tehnice

Expertize tehnice pentru:

  • Modificarea sau schimbarea functiunii cladirilor.
  • Mansardarea sau etajarea  unor cladiri existente.
  •  Demolarea chiar si partiala  sau extinderea imobilelor.
  • Consolidarea cladirilor.
  • Restaurarea cladirilor existente.
  • Realizarea de construcții noi în vecinătatea unora  existente.
  • etc…